Transition Town Zaanstreek

Elke week transitie spreekuur op het Hembrugterrein

overgenomen van duurzaan

Wat is transitie eigenlijk? Hoe kan ik bijdragen aan een duurzame samenleving? Hoe zou ik een energieproject kunnen aanpakken? Allemaal vragen waarmee je vanaf nu elke woensdag terecht kunt op het transitie spreekuur in de koffiekamer van BIND.

Vorige week vrijdag werd BIND geopend. Een ontmoetingsruimte in het voormalige transformatorhuisje op het Zaanse Hembrugterrein voor ondernemers, bewoners en bezoekers van het terrein, de buurt en de stad. BIND biedt daarnaast ruimte aan initiatieven en projecten. Eén daarvan is het wekelijkse transitie spreekuur.

Meer weten over duurzame transitie
Nederland, of beter gezegd de wereld, moet een transitie maken naar duurzaam. We moeten anders omgaan met grondstoffen, energie en met elkaar. Voor het bewerkstelligen van een transitie zijn vernieuwingen nodig. Nieuwe technologieën, nieuwe regels en andere organisatievormen. Onder de noemer Transition town of Transitiestad werken lokale gemeenschappen aan een duurzamere manier van wonen, werken en leven. In de Zaanstreek kennen we Transition Town Zaanstreek.

Kom op transitie spreekuur
Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar de maatschappelijke en duurzame transitie die gaande is? Wil je meer weten hoe doe vorm krijgt of hoe je die zelf vorm kunt geven? Of wil je weten wat transitie nou eigenlijk is? Vanaf vandaag kun je tot en met 12 juli elke woensdag terecht op het Transitie-spreekuur bij BIND. Elke woensdag is Jacob Spaander, onder andere bekend als transitiekunstenaar en verhalenverteller, gastheer in de koffiekamer bij BIND. Van 10.30 tot 14.00 uur is daar bezig aan een kunstwerk of transitieproject. En daarbij wordt hij graag gestoord voor vragen of een gesprek over transitie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Please enter the CAPTCHA text