Repaircafé Zaandijk

14 oktober 2017 - 10:00

zaandijk

Wat is een Repair Café?

Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister en een timmerman. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee.

Wat zijn de doelstellingen van de Stichting Repair Café?

De Stichting Repair Café stelt zich ten doel om:

a) Reparatie als logische activiteit terug te brengen in de samenleving

b) Reparatiekennis in buurten te behouden en te verspreiden

c) De sociale cohesie in buurten te bevorderen door mensen met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van een inspirerend en laagdrempelig evenement.

De reparaties in het Repair Café zijn gratis. Is dat geen valse concurrentie voor professionele reparateurs, zoals het naaiatelier en de fietsenmaker?

De mensen die Repair Cafés bezoeken, zijn op dit moment geen klant bij de professionele reparateur. Het zijn mensen die hun kapotte bedlampje, staafmixer, stoeltje of jas nu weggooien, omdat reparatie duurder is dan een nieuw product. Door deze mensen in het Repair Café te helpen in ruil voor een vrijwillige bijdrage, voorkomen we dat ze iets nieuws moeten kopen. Daarmee beconcurreren we niet de professionele reparateur, maar eerder de fabrikant die wil dat je je oude spullen weggooit en nieuwe koopt.

Zie ook de website van Repaircafé Zaandijk