Repair Café Koog aan de Zaan

14 oktober 2017 - 13:00

Koog aan de Zaan

Repair Café “Het BrandtWeer” is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien, dat reparatiekennis wil behouden en dat – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt wil versterken. De initiatiefnemers organiseren elke tweede zaterdag van de maand een Repair Café in Het BrandtWeer. Inwoners van Koog aan de Zaan en omstreken kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café “Het BrandtWeer” heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de buurt. Doe ook mee!

Repair Café “Het BrandtWeer” zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige. We zoeken vooral mensen die handig zijn met:

* kleding/textiel
* fietsen
* elektrische apparaten
* meubels/houten voorwerpen

En die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten.

Daarnaast zoeken we mensen die bij de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Meer over de achtergrond en doelstellingen van het Repair Café lees je op de landelijke Repair Café-site www.repaircafe.nl. Interesse?
Mail naar: repaircafehetbrandtweer@gmail.com